meisje met bloemen in haar

Gezond tandvlees met de juiste vitaminemix

Het woord ‘tandarts’ is voor vele al genoeg om rillingen te bezorgen. De (half)jaarlijkse controles hebben misschien al één of twee trauma’s opgeleverd. Het advies van de tandarts om naast het poetsen óók je tanden te flossen, zal niet nieuw voor je zijn. Volg je zijn advies echter op, eindig je al snel met pijnlijk brandend tandvlees en een mond vol met bloed.Wat doe je aan overgevoelig tandvlees?

Overgevoelig tandvlees

Tandvlees dat bij het minste of geringste al begint te bloeden is een symptoom van overgevoelig tandvlees en getuigd van een probleem. Onder andere vitamine C en D3 zijn belangrijk voor instandhouding van een gezond gebit. Bij een tekort treden vele symptomen op, waaronder overgevoelig en bloedend tandvlees. Een tekort aan vitamine A heeft tandsteen en plakvorming tot gevolg.

Vitaminen voor een gezond gebit

Vitaminen voor een gezond gebit Mondhygiëne is belangrijk om je algehele gezondheid optimaal te houden. Maar als je goed voor je gebit zorgt en toch kampt met overgevoelig tandvlees, kan dit te wijten zijn aan een vitaminetekort.

 

Om je gebit sterk en gezond te houden en vitaminetekort te voorkomen, is IQ Multivitamine samengesteld. Je tandarts zal trots op je zijn. 

Gerelateerde artikelen

De waardering van slimmer-gezond.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.2/10 gebaseerd op 42 reviews.