vrouw onder waterval

Lichaam ontgiften zonder suiker

Tegenwoordig kan écht gezond leven een flinke opgave zijn. De meeste producten in de winkels zijn bedolven in de E-nummers en de zogenaamde ‘detox’-drankjes die verkocht worden zouden je lichaam moeten ontgiften, maar zitten boordevol suiker! Waar doe je nu echt goed aan?

Boordevol suiker

Als je goed voor je lichaam zorgt, zie je dit terug in je gewicht, huid en algehele vitaliteit. Het is daarom altijd verstandig om bewust bezig te zijn met wat goed voor het lichaam is. Soms is het heel makkelijk onderscheid te maken tussen goed en slecht, zoals de frikandel in de snackbarmuur of de appel van de markt. Maar steeds vaker worden producten als ‘gezond’ en ‘goed voor het lichaam’ aangeprezen, terwijl ze vol met suiker zitten.

Suiker wordt veel toegevoegd in producten omdat het een lekkere smaak aan eten geeft. Het lichaam heeft suiker nodig en gebruikt dit voornamelijk als energiebron. Daarnaast zorgt de inname van suiker voor de afgifte van dopamine in je hersenen, wat een prettig gevoel geeft. Maar een teveel van suiker heeft veel negatieve gevolgen op het lichaam, waaronder de kans op tandproblemen en diabetes type 2 en de kans op cholesterolverhoging.

Voedsel dat je lichaam ontgift

Suiker in voedsel zoveel mogelijk vermijden heeft een positief effect op je gezondheid. Voeding die je lichaam ontgift kan er voor zorgen dat ‘slechte stoffen’ uit je lichaam worden gespoeld waardoor je je vitaler voelt.

Begin de ochtend met een lepel olijfolie, deze bevat hydroxytyrosol en voorkomt samenklontering van de bloedplaatjes (trombose). Chorella, een groene algensoort, is een goede ontgifter boordevol vitaminen die de darmen ‘schoonspoelt’. Ook de brandnetel is een natuurlijke ontgifter die onder andere het bloed reinigt, je kunt hier bijvoorbeeld thee van zetten.

De beste detoxmethode bevat werkende elementen van verschillende nuttige natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers. IQ Detox is hier een uitstekend voorbeeld van.

Gerelateerde artikelen