Gezond lichaam door ontgiften

Stoppen met roken, een aantal kilo’s kwijtraken of “gewoon” bewust gezonder gaan leven. Wat jouw reden dan ook is, een detox kan een goed begin zijn van een gezondere levensstijl. Maar met de vele detox-producten op de markt kan het al snel voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar kies jij voor?

Het lichaam ontgiften

‘Detoxing’ is een populaire rage waar veel zogenaamde “healthfreaks” enthousiast mee beginnen. Want een gezond en gereinigd lichaam wil toch iedereen? Niet elke detox-methode geeft echter de beloofde gezondheidsvoordelen. Sterker nog, sommige befaamde methodes die een schoon lichaam beloven, nemen juist gezondheidsrisico’s met zich mee.

Leg je basis

Zorg voor een goede basis voordat je begint met een detox-kuur. Onthoud dat een dagelijkse pil of poeder alléén niks gaat veranderen aan je lichaam. In de ochtend netjes je detox drankje, -pil, -tablet of -poeder innemen en ‘s avonds langs de dichtstbijzijnde snackbar gaan voor een hamburger vol met transvetten, suikers en zout is natuurlijk zonde.  Een dagelijks voedingspatroon met genoeg groenten, vitaminen en een minimale suiker en verzadigde-/ transvetten inname zal je gegarandeerd fitter en gezonder maken.

Wat niet, wat wel?

We raden af om fruitsappen te gebruiken als detox methode. Dit komt door het hoge niveau van (fruit)suiker in de sapjes die erg ongezond zijn voor het lichaam. Ook het stelselmatig gebruiken van actieve houtskool raden wij af, omdat niet alleen slechte stoffen maar goede stoffen zoals vitaminen ook versneld het lichaam verlaten.

Dit gezegd te hebben schuiven we graag onze invulling voor een gezonde detox-methode naar voren, namelijk IQ Detox. Dit voedingssupplement bevat namelijk geen suiker of actieve kool, maar een combinatie van vitamine B6 en extracten van reinigende natuurlijke planten zoals onder andere de brandnetel, acaibessen en bromelain.

Ben jij op zoek naar een effectieve manier om de gezondheid van je lichaam, bloedvaten en algemene vitaliteit te verbeteren? IQ Detox kan je helpen en start een nieuw hoofdstuk naar een gezondere jij.

Gerelateerde artikelen